Vitaliteit

Steeds meer organisaties hebben te maken met werknemers die door mentale klachten (stress) of burn-out niet of in mindere mate inzetbaar zijn. Het is noodzaak om zowel organisaties als werknemers stil te laten staan bij zichzelf en hun vitaliteit. Vitaliteit is energie, motivatie en veerkracht waarmee je in het leven staat en het vermogen om jezelf fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel te ontwikkelen.

Werknemers bewust maken van deze facetten en ze daar verantwoordelijkheid in laten nemen is een prioriteit als het gaat om persoonlijke ontwikkeling en duurzame inzetbaarheid.

In 1-3 dagen neem ik een team of een groep medewerkers mee in het onderwerp vitaliteit met als resultaat zelfbewustere werknemers die duurzame keuzes maken voor zowel zichzelf als de organisatie. 

Flexibele Werkhouding

In veel organisaties is verandering gaande op verschillende terreinen; digitalisering, automatisering, innovatie, beleid of structuur verandering, nieuwe collega of manager en bezuiniging of groei binnen de organisatie. Dat vergt een flexibele houding. Mensen willen wel veranderen, maar niet veranderd worden. Handvaten geven om met verandering om te gaan is hierin essentieel, zodat mensen hun eigen weg kunnen vinden in de gaande veranderingen. 

De training wordt afgestemd op de veranderingen in uw organisatie. Er wordt inzicht gegeven in de eigen houding van de werknemer en tools aangereikt om flexibel om te gaan met snel veranderende processen die plaats vinden in uw organisatie. 

In 3-8 dagen neem ik werknemers mee in een zelfbewuste flexibele houding. 

Transparante Communicatie

Vrijwel alle processen binnen een organisatie zijn gestoeld op communicatie. Of het nu over een vergadering en afstemming gaat of non verbale communicatie die spreekt terwijl je door de gangen van het bedrijf loopt. Inzicht krijgen in de eigen communicatiestijl en het effect ervan op anderen werkt ondersteunend om werkprocessen meer helder en gestroomlijnd te laten verlopen. 

Transparante communicatie is niet alleen een heldere communicatiestijl ontwikkelen, maar gaat ook over eerlijkheid, de werkelijke boodschap boven tafel krijgen en spreken over dat waar het echt over gaat.

 

In 1-5 dagen kan ik een team inzichten en handvatten meegeven die werkprocessen helder, gestroomlijnd en efficiënter maken.

Holistisch Leiderschap

In een organisatie werken of leidinggeven betekent inmiddels niet alleen maar de praktische werkgerelateerde bijdrage leveren aan het geheel. Er wordt vandaag de dag meer van ons gevraagd. Hoe kun je jouw hele mens-zijn inzetten binnen de werkcontext? Hoe kun je een organisatie dienen vanuit je mentale, emotionele, fysieke en spirituele betrokkenheid? Hoe kun je succes in je werk combineren met persoonlijk geluk en zingeving vanuit een groter perspectief? 

Vermenigvuldig je krachten en ontwikkel je als mens door leiderschap te nemen in alle facetten van het mens-zijn en je medecollega's daarin te inspireren. 

Deze workshop is een 3-daagse en gaat op basis van individuele inschrijvingen. Neem contact op voor data en kosten.