Over mij

Mijn naam is Hanna Helena Naus. Ik ben een ontdekker van het leven en een bruggenbouwer. Tussen ratio en gevoel, weten en intuïtie, het tastbare en energetische, het onbekende en vertrouwde, mens en organisatie.

 

Als ik terug kijk op mijn eigen ontwikkeling hebben mensen, gedrag, organisaties, ontwikkeling, bewustwording en interactie mij altijd enorm gefascineerd. Al vroeg ben ik die kant op gaan bewegen in mijn studie Algemene Sociale Wetenschappen in Amsterdam. Ik begon in die periode ook te merken dat veel van wat ik deed gericht was op de buitenwereld en mijn zelfbeeld gestoeld op de ogen en erkenning van de ander. Ik maakte keuzes die in het "perfecte plaatje" pasten, maar niet echt vervuld waren van mijn eigen passie en plezier. En ik merkte dat er onder de stevige buitenkant altijd ergens latent een interne onrust aanwezig; een gevoel dat er iets niet helemaal klopte. Die buitenkant werd open gebroken door een voor mij ingrijpende verlieservaring, toen mijn moeder overleed op mijn twintigste. Dat zette mijn leven behoorlijk op zijn kop. Ik probeerde me weer te voegen naar het leven dat ik tot dan toe leidde in het gebaande pad, maar na ook nog een burn-out moest ik toegeven dat ik dat niet meer kon. Ik voelde dat ik niet volledig vanuit mijn hele zijn leefde, dat dit me opbrak en niet was wat ik wilde. En tegelijkertijd vroeg ik me af, hoe dan wel? De weg die ik toen ben ingeslagen, keerde zich van buiten naar binnen. En daar binnen vond ik angst, pijn, paniek en verdriet. En tegelijkertijd liefde, sprankeling, (veer)kracht en een simpel intuïtief weten. De weg naar binnen is spannend, mysterieus en zo rijk! Er zijn veel mensen, leraren, boeken en cursussen op mijn pad gekomen die me hierin hebben ondersteund.  Inmiddels heb ik met mijn binnenwereld leren samenwerken en is binnen en buiten gelijk aan elkaar geworden. 

Ik weet inmiddels dat het helend kan zijn om in alle vertrouwdheid en waarachtigheid met iemand op innerlijk onderzoek te gaan naar de plek waar je je compleet voelt. Ik heb dat zelf mogen ervaren bij de 4-jarige beroepsopleiding tot Holistisch Levenstherapeut bij School of Life.

 

Ik bied vanuit liefdevolle aanwezigheid graag aan anderen een veilige bedding om naar binnen te kijken. Ik stel mensen snel op hun gemak en zie onderliggende dynamieken en heb een scherpe waarneming die kan ondersteunen in dat proces. Ik ben benieuwd hoe we samen op onderzoek kunnen gaan en blijvende verandering kunnen creëren waar jij je goed bij voelt.